Zdravé vánoční pečení bez cukru, lepku a laktózy




    Vánoční cukroví patři mezi příjemné tradice českých Vánoc. Byt provoněný vanilkou a hřebíčkem miluje snad každý. A není to jen o jídle, ale také o radosti, kterou se svou rodinou sdílíte při společném válení těsta, vykrajování a tvoření nejrůznějších tvarů.

    PROČ ZDRAVÉ VÁNOČNÍ PEČENÍ?

    V současné době mnoho lidí trpí nejrůznějšími civilizačními chorobami, počínaje potravinovými alergiemi až po opravdu závažná onemocnění. Věřím, že právě strava je klíčem ke zdraví. Pokud ze stravy vyloučíte iritující potraviny jako je mouka a obiloviny vůbec, mléčné výrobky, rafinované cukry a oleje, vaše tělo vám brzy poděkuje. Většina lidí zaznamená opravdu znatelné změny po vynechání těchto potravin. Dojde především k zlepšení metabolických procesů a funkce střev, upraví se cukr v krvi, krevní tlak, váha, zlepší se nálada, spánek, soustředěnost, imunita organismu a přibyde více energie. To vše a mnohem více se skrývá pod pojmem zdravá strava.

    NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT?

    Originální kuchařka ZDRAVÉ VÁNOČNÍ PEČENÍ je plná obrázků a snadných receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je inspirována klasickými českými recepty, ale na rozdíl od nich obsahuje jen potraviny, které náš organismus dobře snáší. Cukroví je navíc možné péct těsně před Vánoci, jelikož je křehké ihned po vytažení z trouby. Naleznete v ní jak vanilkové rohlíčky a pracny, tak jablečný závin, které nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole.
    Je rozdělena na několik sekcí:

    1. Úvodní slovo a několik přípravných receptů.
    2. Nepečené cukroví se sedmi recepty.
    3. Pečené cukroví s dvanácti recepty.
    4. Vánoční dezerty se čtyřmi recepty.
    5. Slané dobroty se sedmi recepty.
    6. Jedlá vánoční výzdoba se třemi recepty.
    7. Závěrem je pomocná tabulka s odměřováním surovin.

    Mezi hlavní ingredience patří ořechy, kokosová mouka, kokosový olej nebo přepuštěné máslo, vejce, kakao a ovoce.


    Knižní novinky